Ring en metro afgesloten en evacuatie Rogierplein voor lege kartonnen doos

Print
Brussel -

De politie heeft woensdagavond het Brusselse Rogierplein geëvacueerd nadat een pakket met Arabisch opschrift gevonden werd aan het Sheratonhotel. Toen Dovo ter plaatste kwam om het pakket tot ontploffing te brengen, bleek het letterlijk om een lege doos te gaan.

‘Het plein werd volledig afgesloten, net als de binnenring en het nabijgelegen metrostation. Het Sheratonhotel werd geëvacueerd, en de politie stelde een veiligheidszone in .’ Dat vernam onze redactie bij Roland Thiebault van de Brusselse politiezone Noord.

Dovo kwam ter plaatse en liet het pakket ontploffen. Het bleek te gaan om een lege doos, die ooit moet gediend hebben als verpakking van enkele dekens.

Achtergelaten door drie vrouwen

Het pakket was door drie vrouwen achtergelaten op de hoek van het Rogierplein en de Bolwerklaan. De veiligheidsdiensten van het Sheratonhotel vertrouwden het zaakje niet, en verwittigden de politie.

Verkeershinder

De verkeershinder bleef volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum beperkt. Rond 20.00 uur werden het plein, de ring, en het metrostation opnieuw vrijgegeven. De hinder bleef al die tijd beperkt, al verzamelden er zich wel veel kijklustigen.

Het Rogierplein ligt aan het Brusselse Noordstation, vlak aan de kantoorwijk.

MEEST RECENT