Jan Vertonghen krijgt er een concurrent bij

Jan Vertonghen krijgt er een concurrent bij

Print

De Engelse eersteklasseclub Tottenham Hotspur heeft zijn gelederen woensdag versterkt met de Argentijn Federico Fazio. Dat maakte de Londense Premier League-club bekend via zijn website. Fazio is een 27-jarige centrale verdediger, die met zijn 1m95 vooral in de duels bijzonder sterk is.

‘We zijn dolgelukkig om de komst van Fazio te kunnen aankondigen’, staat er te lezen in de mededeling van de club van Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli. Er wordt niet gezegd voor hoeveel seizoenen de Argentijn getekend heeft, noch hoeveel geld Sevilla voor hem vangt.

Fazio is occasioneel international voor zijn land Argentinië, waarmee hij in 2008 olympisch kampioen werd. In 2006 maakte hij van zijn opleidingsclub Ferro Carril Oeste - een Argentijnse tweedeklasser - de overstap naar Europa. Hij kreeg een plek bij het B-elftal van Sevilla, maar na één goed seizoen mocht hij al de overstap naar de A-kern maken. Hij speelde in totaal 148 wedstrijden voor de club, waarmee hij het voorbije seizoen de Europa League won, na een zege in de finale tegen het Portugese Benfica.

MEER VOETBALNIEUWS