Schaepshoofden organiseren Schapenkoers

Print
Lier - De Sociëteit van de Schaepshoofden komt op zondag 14 september weer eens bijzonder origineel uit de hoek. Op die dag organiseert ze een ludieke schapenkoers op de Grote Markt in Lier. Via een tombola kan het publiek op het winnende schaap gokken.


Aan de schapenkoers doen tientallen verenigingen, handelszaken en bedrijven mee. Ze sponsoren allemaal één of meer schapen. De opbrengst gaat naar drie goede doelen. Het schapenfeest start al om 11u op het smalle gedeelte van de Grote Markt. Daar mogen de sponsors hun schapen van hun uitrusting voorzien, namelijk een zadeldoek met hun logo en een teddybeer als kleurrijke schapenjockey.

"De openingsceremonie begint om 12u met heel wat slagwerk door de muziekgroep K.O.O.S. Het Pulse Percussion Trio speelt om 12.45u op een immens grote trommel om de openingsstoet aan te kondigen. Deze stoet maakt het parcours voor de schapen vrij", zegt voorzitter Marc Stubbe.

"Het startschot van de wedstrijd geven we om 13.30u. De eerste selectie omvat twaalf koersen. De kwartfinales volgen om 15.15u, de halve finale omstreeks 16.10u en de finale om 16.55u."

Foto's CVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio