42 ton afval uit vest gevist

Foto: Gemeente Essen

42 ton afval uit vest gevist

Print
Essen - De vest van het gemeenschapscentrum de Oude Pastorij kreeg een grondige schoonmaakbeurt. Na tweeënhalve dag ploeteren in het slib, haalden drie arbeiders maar liefst 42.350 kilo rotzooi uit de vest, goed voor acht volle containers.


"Om de werken goed te kunnen uitvoeren, hebben we gewacht op een moment wanneer er weinig water in de vest stond", zegt schepen van leefmilieu Helmut Jaspers (sp.a). "Er lag heel wat afval in de vest, waaronder stoelen, schoenen, autobanden en houten paletten. Vooral dat laatste slorpt veel water op, waardoor ze zwaar worden en zich vastzuigen in het slijk. Het was dus geen evidente klus om de gracht proper te maken."

Winkelkarren en nadarhekken

Exact 42.350 kilo afval lag in het water. Een kleine greep uit het aanbod: autobanden, een winkelkar, nadarhekken, bekers en paletten. Alles werd gesorteerd en afgevoerd naar de stortplaats van IGEAN in Sint-Lenaarts. De totale kostprijs van deze operatie bedroeg 12.525 euro. "Dat geld zouden we liever willen besteden aan het onderhoud van de weginfrastructuur of van planten en bomen op openbaar domein", zegt Jaspers. "Het is dan ook te betreuren dat er na enkele dagen weer een pallet en een autoband in het water dreven."

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio