Obreno na knappe race naar halve finales skiff

Foto: Photo News

Obreno na knappe race naar halve finales skiff

Print

Hannes Obreno heeft zich woensdag op het WK roeien in Amsterdam na een erg knappe prestatie verzekerd van een ticket voor de halve finales van de skiff.

Het minste dat men voor de kwartfinales kon stellen, was dat de omstandigheden voor de start van zijn wedstrijd Obreno niet meezaten. Niet alleen lootte hij titelverdediger Ondrej Synek (Tsj) en vicewereldkampioen Angel Fournier Rodriguez (Cub), de Bruggeling moest voor het derde ticket voor de halve finales ook nog de Noorse tweevoudige olympisch kampioen Olaf Tufte opzijzetten. Bovendien blies de wind in het nadeel van de roeiers en ook dat is een extra belasting voor lichtere atleten zoals Obreno.

Obreno knokte elke meter keihard en dan vooral tegen Tufte, 15 jaar ouder, maar ook 15 kg zwaarder en 10 cm groter. De Noor startte langzamer, maar hees zich halfweg naast onze landgenoot. Iedereen dacht dat Tufte in de tweede wedstrijdhelft met krachtige halen in het zog van Synek-Rodriguez dat derde ticket zou pakken, maar zo had Obreno het niet begrepen. De Bruggeling joeg het tempo de hoogte in en met zijn gekende eindsprint sloeg hij de ultieme aanval van Tufte af. De Noor strandde op een halve lengte en een dolblije Obreno stelde met een derde snelste tijd op 24 skiffeurs dat hij in de wereldtop terecht tot de twaalf snelste skiffeurs behoort.

Hij vaart vrijdag om 15u15 of 15u25 uur zijn halve finale, waarvan de eerste drie zich voor de A-finale plaatsen.

MEEST RECENT