Twee op twee voor Mark Cavendish

Foto: Photo News

Twee op twee voor Mark Cavendish

Print

Mark Cavendish heeft woensdag ook de tweede etappe in de 28ste Tour du Poitou-Charentes (Fra/2.1) gewonnen. De Britse spurtbom van Omega Pharma-Quick.Step klopte na 183,6 km van Marans naar Niort de Spanjaard Enrique Sanz en de Fransman Lorrenzo Manzin in de massasprint. Edward Theuns werd eerste Belg op een negende stek.

Wielrennen op Sportwereld.be

Kevin Van Melsen en Gijs Van Hoecke reden als eerste voorop, maar werden 80 km voor de streep bijgehaald. Een nieuwe kopgroep vormde zich met daarbij opnieuw Van Melsen. Voorts maakten ook Sander Helven, Christophe Prémont en Marcus Burghardt deel uit van de kopgroep. Op 20 km van het eind werden de laatste vluchters gegrepen door het peloton dat zich opmaakte voor een massasprint. Daar bleek Cavendish andermaal de snelste. Het is voor de Brit zijn elfde zege van het seizoen.

Dankzij de bonificatieseconden staat Cavendish ook wat steviger aan de leiding. Hij telt nu 14 seconden voorsprong op Enrique Sanz en Maxime Daniel. Gijs Van Hoecke is eerste Belg op een vierde plaats op 15 seconden.

Donderdag staan twee etappes op het programma. Een rit in lijn van 111 km van Montmorillon naar L’Isle-Jourdain en een tijdrit van 24,3 km.

Meer sportnieuws