Nog 900 studentenkamers te huur in Leuven

Foto: Photo News

Nog 900 studentenkamers te huur in Leuven

Print
Leuven -

Op dit ogenblik staan er op Kotwijs, de website van de Huisvestingsdienst van de KU Leuven die nagenoeg alle studentenkoten in het Leuvense bevat, nog 900 koten te huur. Dat zijn er 400 meer dan op hetzelfde ogenblik vorig jaar. Dat is vernomen bij Ludo Clonen, hoofd van de Huisvestingsdienst.

“Om een goede stand van zaken te hebben, moeten we wachten tot bij de start van het academiejaar. Maar alles wijst erop dat de kamermarkt ruimer is dan het vorige academiejaar en dat we de krapteproblemen die we de vorige jaren kenden zullen kunnen vermijden. Een effect op de huurprijzen is nog niet merkbaar, maar we hopen wel op een stabilisatie daarvan de volgende jaren”, aldus Ludo Clonen.

In vergelijking met vorig jaar academiejaar zijn er heel wat koten bijgekomen. Zo opent binnenkort de KU Leuven in het Amerikaans College aan de Naamsestraat 150 nieuwe koten. De privésector bouwde complexen in onder meer de Vaartstraat (250 kamers), Naamsevest (90) en Groenstraat (80). Leuven verruimde bovendien de mogelijkheden van particulieren om in hun woning koten te verhuren, maar het is onduidelijk wat het effect daarvan is.

MEEST RECENT