Jonas Van Genechten wint Druivenkoers in Overijse

Print

Jonas Van Genechten wint de Druivenkoers Foto: Belga

Jonas Van Genechten heeft de 54ste editie van de Druivenkoers in Overijse op zijn naam geschreven. De jonge Waal was de snelste in een massasprint. Voor Van Genechten is het de derde profzege van het seizoen. Eerder deze maand won hij een etappe in de Ronde van Polen. Hij pakte ook al de bloemen in Gullegem Koerse.

Wielrennen op Sportwereld.be

 
In diverse schijfjes vormde zich na zowat 10 kilometer koers een kopgroep met 27 renners. Daarbij onder andere Sean De Bie en Frederik Veuchelen. Vanuit de achtergrond probeerden nog tal van renners de kloof met deze omvangrijke leidersgroep te overbruggen maar slaagden daar telkens niet in.
 
De 27 mochten de acht plaatselijke ronden, van elk 12 kilometer Overijse aansnijden met een voorsprong van 2:02 op de grote groep. Het tempo in het peloton werd stelselmatig opgedreven en voorin verloren steeds meer renners voeling met de kopgroep. Op 25 kilometer van de eindmeet smolt alles opnieuw samen. Het sein dan voor Jelle Vanendert om te gaan aanvallen. Onder andere viervoudig winnaar van de Druivenkoers, Björn Leukemans, repte zich eveneens naar voor zodat we een kopgroep kregen met zestien renners.
 
Net voor het ingaan van de slotronde was echter opnieuw alles te herdoen. Met nog 9 kilometer te rijden ging Leukemans opnieuw aanvallen. In volle finale sloten nog enkele renners aan en in de sprint met dat gezelschap was Van Genechten de sterkste voor de twee Topsport Vlaanderen-Baloise-renners, Jasper De Buyst en Tom Van Asbroeck.

 

MEEST RECENT