Brussels Airlines vliegt als enige nog naar hoofdstad Sierra Leone

Print

Air France schrapt op verzoek van de Franse regering haar vluchten van en naar Freetown in Sierra Leone. Dat is het gevolg van de uitbraak van ebola in dat land. Hierdoor is Brussels Airlines de enige Europese maatschappij die nog vliegt op de hoofdstad.

“Rekening houdend met de evolutie van de epidemie en met de toestand van de gezondheidszorg, bevelen de autoriteiten Air France aan om de verbinding met Freetown tijdelijk op te schorten”, zo staat in een bericht na de ministerraad. Air France vliegt momenteel drie keer per week naar Freetown.

Voor vluchten naar Guinee en Nigeria, twee andere landen waar ebola heerst, geldt de waarschuwing niet.

Fransen die in Sierra Leone verblijven en daar gemist kunnen worden, kunnen het land beter verlaten, aldus de Franse regering. Het besluit is ingegeven door “de ontwikkeling van de epidemie en de toestand van de gezondheidszorg” in Sierra Leone.

Brussels Airlines

Net vandaag hervatte de Belgische luchtvaartmaatschappij haar vluchten naar de drie West-Afrikaanse ebolalanden met een vlucht naar Freetown. De voorbije dagen kon “om operationele redenen” niet gevlogen worden op Sierra Leone, Liberia en Guinee. Het gaat om de enige Europese luchtvaartmaatschappij die nog naar het land vliegt. Ook Royal Air Maroc vliegt nog naar Sierra Leone, zo blijkt op de website van de Afrikaanse carrier

MEEST RECENT