© Stefaan Van Hul

Vermiste matroos gevonden in de Kallosluis

Voor de ingang van de Kallosluis is woensdagmiddag een lichaam gevonden. Meer dan waarschijnlijk gaat het om de matroos die vorige vrijdag in de sluis vanop een Fins autoschip in de sluis terecht kwam.

PVb

De matroos – vermoedelijk de Filippijnse boordelektricien van de Finse roro Finntide – viel vrijdagmiddag in de sluis op het ogenblik dat zowel zijn schip als zes binnenschepen zich klaarmaakten om uit de sluis te varen.

Volgens niet bevestigde berichten zou de schipper van een achterliggend binnenschip hebben gezien dat de man viel of sprong zodat een ongeluk of een wanhoopsdaad niet wordt uitgesloten. Dat gebeurde vanuit de bakboord gelegen loodsdeur die op dat ogenblik normaliter niet hoefde open te staan. Het schip werd overigens na een massale zoektocht door duikers en een politiehelikopter na het stopzetten van die zoekactie vrijgegeven.

Volgens de woordvoerster van de federale politie werd woensdagmiddag een lichaam gevonden en gaat het “meer dan waarschijnlijk” om de drenkeling omdat de kledij volledig overeenstemt. Het lichaam werd voor verder onderzoek door een wetsgeneesheer overgebracht naar een ziekenhuis.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio