Moslima’s krijgen eigen lifestylemagazine

Moslima’s in Vlaanderen en Nederland krijgen op 1 september een eigen magazine, AYA Lifestyle. In het nieuwe vrouwenblad komen dezelfde thema’s aan bod die ook in de reeds bestaande vrouwenbladen worden behandeld, al zal AYA Lifestyle meer aandacht hebben voor levensbeschouwelijke thema’s. Dat laat het tijdschrift woensdag weten in een persbericht.

AYA Lifestyle presenteert zich als een magazine voor moslima’s ‘in overeenstemming met hun geloof en interesses. Vol informatie en inspiratie over fashion, beauty, kunst, reizen, koken, carrière, gezin, levensbeschouwing en zoveel meer’.

Volgens het persbericht komt AYA Lifestyle geen dag te vroeg. ‘Wij, moslima’s, hadden nood aan een eigen magazine. Een blad dat onze tradities, normen en waarden weerspiegelt, verrijkt en zelfs in vraag stelt. Een familiaal tijdschrift met artikels op niveau, vol inspiratie over de nieuwste mode, lekkerste recepten en de mooiste vakantie’.

Het tijdschrift focust zich vooral op moslima’s omdat ‘deze doelgroep tot nu toe te weinig werd aangesproken’. Maar het magazine wil ook niet-moslima’s kennis laten maken met ‘de leefwereld van hedendaagse moslima’s’.

Het tijdschrift zal vier keer per jaar verschijnen. Een abonnement kost 11 euro.

MEER OVER Mode & Beauty