132 kinderen in nieuwe basisschool ‘De Reuzenpoort’

Foto: Tom Palmaers

132 kinderen in nieuwe basisschool ‘De Reuzenpoort’

Print
Borgerhout -

110 kleuters en 22 eersteklassers nemen volgende week een nieuwe start in De Reuzenpoort in Borgerhout, een nieuwe basisschool in de gelijknamige straat. Het nijpende capaciteitsprobleem in de Antwerpse basisscholen, maar ook de passie van het directriceduo Mieke Ewaut en Hilde Henderickx liggen aan de basis van dit nieuwe initiatief.

“De vele jaren ervaring die we allebei hebben, is natuurlijk een groot voordeel om met een totaal nieuw project zoals dit te starten”, zegt Hilde Henderickx. “Hoe enthousiast en gemotiveerd je ook bent, zonder onderwijservaring lijkt het me zeer moeilijk een nieuw schooltje op te starten. Tot nu toe hebben we gewerkt binnen een bestaand onderwijssysteem, in De Reuzenpoort kunnen we zowel inhoudelijk als qua infrastructuur ons project van nul opstarten, en daar hebben we allebei zeer veel zin in.”

“We staan voor een grote uitdaging: we willen álle kinderen kansen geven: hoogbegaafden, kinderen met autisme of leerachtersand, kinderen met een lichte handicap”, vervolgen Mieke en Hilde. “Ons uitgangspunt is een uitspraak van Albert Einstein: iedereen is een genie, maar als je een vis beoordeelt op zijn talent in een boom te klimmen, zal hij zijn hele leven blijven geloven dat hij dom is.” De Reuzenpoort valt onder de koepel van het Vrij Onderwijs, concreet het Centraal Katholiek Schoolcomité Antwerpen.

Morgen leest u in Gazet van Antwerpen hoe moeilijk of makkelijk het is een nieuwe school op te starten. We gingen ook een kijkje nemen in enkele schooltjes die vorig schooljaar zijn opgestart.

MEEST RECENT