‘Overname Aviapartner heeft geen gevolgen voor personeel’

Foto: BELGAIMAGE

‘Overname Aviapartner heeft geen gevolgen voor personeel’

Print

De werknemers van bagageafhandelaar Aviapartner zullen geen consequenties ondervinden van de overname door de financiële groep HIG Capital. Dat heeft CEO Laurent Levaux tijdens een ondernemeningsvergadering verzekerd aan de vakbonden.

In een pamflet aan de werknemers zeggen de bonden dat ze toezeggingen kregen over het Belgische en europese personeel. Bij Aviapartner werken in België circa 1.400 mensen.

Vorige week raakte bekend dat het Amerikaanse durfkapitaalfonds HIG Capital de controle over het noodlijdende Aviapartner zal overnemen. HIG koopt met name de aandelen van het Britse fonds 3i over dat 50 procent van Aviapartner bezit. 3i telde in 2005 185 miljoen euro neer voor deze aandelen. Of HIG ook andere aandelen overneemt zoals die van Laurent Levaux is nog onduidelijk.

Het akkoord tussen 3i en HIG Capital moet nog goedgekeurd worden door de Europese concurrentieautoriteiten. Dat zou tegen 11 september gebeuren. De nieuwe structuur zou na goedkeuring eind september een feit zijn.

“Volgens Laurent Levaux gelooft HIG in de kwaliteit en het groeipotentieel van Aviapartner en versterkt de intrede van HIG de financiële structuur van de firma”, aldus de vakbonden.

Ondanks de “geruststellende, zelfs positieve boodschap die de werkzekerheid voorlopig garandeert”, blijven de vakbonden op hun hoede. “Er blijven nog veel onduidelijkheden en niet al onze syndicale vragen werden beantwoord, zoals bijvoorbeeld over investeringen in materiaal. We blijven dus voorzichtig, kritisch en waakzaam”, aldus het vakbondspamflet.

Kurt Callaerts (ACV-Transcom) wijst in dit verband op de slechte reputatie van HIG. “Zo’n financiële groep wil cashen. In Nederland bijvoorbeeld heeft men het zorgbedrijf Estro laten failliet gaan om personeel te ontslaan en te herstructureren”, aldus Callaerts.