Van Tichelt strandt op zucht van kamp voor brons

Foto: Photo News

Van Tichelt strandt op zucht van kamp voor brons

Print
Dirk Van Tichelt heeft woensdag op de wereldkampioenschappen judo in het Russische Chelyabinsk in de klasse tot 73 kilogram bij de mannen geen medaille kunnen veroveren. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met de zevende plaats.

Van Tichelt, de nummer tien in de wereld, ging er in de kwartfinales uit en verloor nadien ook zijn eerste kamp in de herkansingen. Daarin ging hij er in de laatste minuut met waza-ari uit tegen de Zuid-Koreaan Lee Young Jun (IJF 155). In kwartfinales had hij eerder al zijn meerdere moeten erkennen in de Noord-Koreaan Hong Kuk Hyon (IJF 38). Die was met twee waza-ari's goed voor ippon.

 

Het WK in Chelyabinsk was nochtans goed begonnen voor de voormalige Europese kampioen. In zijn eerste kamp stuurde hij de Bulgaar Martin Ivanov (IJF 111) met yuko huiswaarts. In de tweede ronde haalde Van Tichelt het zelfs met ippon van de nummer vier van de wereld, de Braziliaan Alex William Pombo da Silva. In de derde ronde was Van Tichelt met waza-ari te sterk voor de Wit-Rus Aliaksei Ramanchyk (IJF 49). In de vierde ronde had hij tot slot heel wat meer moeite met de Tsjech Jaromir Jezek (IJF 105). Beide judoka's kwamen niet tot scoren, uiteindelijk haalde onze landgenoot het met één bestraffing minder op de teller.

Vorig jaar veroverde Van Tichelt in de klasse tot 73 kilogram brons op het WK in Rio de Janeiro. Op het EK in Montpellier ging de Europese kampioen van 2008 er al in de eerste ronde uit. De dertigjarige Antwerpenaar was voor het WK lange tijd twijfelachtig door nekartrose, maar werd tijdens een stage in Slovenië fit bevonden.

Dinsdag werden Ilse Heylen en Jasper Lefevere reeds vroegtijdig uitgeschakeld in Chelyabinsk. Donderdag komt Joachim Bottieau (-81kg) in actie voor België. Zaterdag sluit Toma Nikiforov het WK in Chelyabinsk af voor de Belgen in de klasse tot 100 kilogram.

Meer sportnieuws