Edvald Boasson Hagen verrast met nieuwe ploeg

Foto: TDW

Edvald Boasson Hagen verrast met nieuwe ploeg

Print

Edvald Boasson Hagen heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij het Zuid-Afrikaanse procontinentale team MTN-Qhubeka. Dat heeft de Noor verklaard aan de Noorse televisiezender TV2 Sport.

De 27-jarige Noor reed de voorbije vijf seizoenen voor Team Sky, maar zijn contract loopt eind dit jaar af. Zijn laatste overwinning dateert van juni vorig jaar toen hij een rit won in het Critérium du Dauphiné.

Boasson Hagen, wiens bijnaam in het peloton ‘Eddy’ is, naar Eddy Merckx, is sinds een aantal jaren een schim van zichzelf. In 2009 won hij Gent-Wevelgem en werd hem een grote toekomst voorspeld in het klassieke werk. Dat jaar won hij ook een rit in de Giro en het eindklassement in de Eneco Tour. In 2011 won hij twee ritten in de Tour en ook de Vattenfall Cyclassics. Sindsdien pakt hij ieder jaar wel hier en daar een overwinning mee, maar komt hij minder uit de verf en al helemaal niet in het klassieke werk waar hij er niet meer aan te pas kwam. Daar moet nu verandering in komen.

MTN-Qhubeka kondigde de voorbije weken aan een aantal grote namen te willen aantrekken, met het oog op volgend seizoen, vooral in functie van klassiekers en bergetappes. Zo zouden ze onder meer ook gesprekken voeren met Geraint Thomas. MTN-Qhubeka is geen WorldTour-team, maar kreeg bijvoorbeeld wel voor deze Vuelta een wildcard. In 2013 boekte het team met de zege van Gerald Ciolek in Milaan-Sanremo zijn grootste overwinning.

MEEST RECENT