McLaren: 'Stoffel Vandoorne is klaar voor de Formule 1'

Foto: Belga

McLaren: 'Stoffel Vandoorne is klaar voor de Formule 1'

Print
Volgens de racing director bij McLaren, Eric Boullier, is onze landgenoot Stoffel Vandoorne klaar voor zijn grote stap richting de Formule 1.

Vandoorne maakt net als Kevin Magnussen deel uit van het McLaren Young Driver programma. Magnussen promoveerde eind vorig jaar naar een racezitje bij McLaren, maar de renstal liet toen reeds weten dat het actief op zoek was naar een racezitje in de Formule 1 voor Vandoorne.

In afwachting daarvan stalde McLaren Vandoorne voor dit seizoen in de GP2. Bij McLaren zijn ze alvast danig onder de indruk van onze landgenoot. Vooral zijn meest recente prestaties tonen aan dat Vandoorne over de nodige snelheid en maturiteit beschikt.

Eric Boullier laat ondertussen zelfs verstaan dat ze Vandoorne klaar achten voor de Formule 1, al sluit hij ook niet uit dat Vandoorne ook volgend jaar nog een extra jaartje in de GP2 zal vertoeven.

Bij McLaren willen ze voor de komende drie tot vijf jaar een planning opstellen wat hun rijderbezetting betreft. Zowel Button als Magnussen weten niet of ze daar deel van zullen uitmaken. Beider rijders hebben een contract tot eind dit seizoen. Boullier acht het moment eventueel rijp om Vandoorne deel te laten uitmaken van dit project.

"Het is iets te vroeg om een beslissing te nemen," zei Boullier. "Wanneer je naar de Formule 1 gaat, dan moet je je eerst en vooral zelf er klaar voor voelen. Ik ben tevreden dat hij zelf vindt dat hij er klaar voor is. Er moet ook een opportuniteit zijn om in de Formule 1 te geraken, maar dat mag niet tegen eender welke prijs zijn."

"We houden rekening met alle scenario's. Ik denk dat de GP2 er daar één van is, aangezien hij nog bijkomende ervaring moet opdoen in de GP2, meer overwinningen moet behalen en moet strijden voor de titel. Voor zijn eerste jaar in de GP2 doet hij het echter goed. Je kan echt wel zijn progressie zien tijdens de voorbije races. Hij is zeer toegewijd en ik ben blij dat hij het goed doet. Het is echter nog iets te vroeg om plannen te maken, dus alles is nog mogelijk," besluit Boullier.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws