Leki is geen ‘madam’ meer

Print

Exit Leki bij ‘De madammen’ op Radio 2. Foto: Marc Herremans

De zowat één miljoen luisteraars van ‘De Madammen’ op Radio 2 zullen vanaf 22 september moeten wennen aan een nieuwe stem. De zangeres Leki, artiestennaam van Karoline Kamosi (36), wordt vervangen door televisiepresentatrice Britt Van Marsenille (32).

Amper een jaar na het vertrek van Ilse Van Hoecke naar Libelle Tv, krijgen Anja Daems en Cathérine Vandoorne opnieuw een nieuwe ‘madam’ naast zich achter de microfoon. Over de exacte reden van de wissel blijft Radio 2 een beetje vaag, lezen we woensdag in Het Laatste Nieuws. ‘Vorig jaar hebben we noodgedwongen een vervangster moeten zoeken voor Ilse. Dat had uiteindelijk een zeer positief effect op de dynamiek van het programma. Dat heeft ons ertoe gebracht om voortaan elk jaar een nieuwe madam te introduceren’, klinkt het bij de populaire VRT-radiozender. Tot 22 september zullen Anja en Cathérine de presentatie met twee verzorgen.

Britt Vanmarsenille startte tien jaar geleden haar carrière bij de VRT als wrapster bij Ketnet. Na de zomer van 2006 maakte ze een uitstapje naar Woestijnvis als programmamedewerker en in 2008 ging ze aan de slag als designer en styliste bij het kledingmerk Who’s That Girl. Sinds 2013 presenteert ze terug voor televisie. Op Eén is ze samen met Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren het gezicht van het consumentenprogramma ‘Voor Hetzelfde Geld’.

Nog nieuwe stemmen

Sporza-journalist Ruben Van Gucht maakt ook zijn debuut bij Radio 2. Ruben presenteert vanaf 13 september elke zaterdagochtend van 8 tot 10 uur een ontbijtshow met live publiek. Daarin blikt de nieuwe Radio 2-presentator terug op de actualiteit van de week. Daarnaast blijft Van Gucht ook aan de slag als journalist voor Sporza.

Ook voormalig Radio 1-presentator en Volt-reporter Sven Pichal is nieuw bij Radio 2. Vanaf 8 september zal Pichal op weekdagen van 8 tot 9 uur het consumentenprogramma ‘De inspecteur’ presenteren.

.

Nu in het nieuws