© zara

Zara moet opnieuw truitje uit de rekken halen

Confectieketen Zara heeft een gestreept T-shirt met een gele ster uit zijn online winkels gehaald nadat op sociale media de vergelijking werd gemaakt met de Davidster, die joden op hun kleding moesten dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

tib

Het T-shirt werd gezien in Zara-webshops in Israël, Nederland en Duitsland en veroorzaakte controverse op sociale media, waar de vergelijking werd gemaakt met de Davidster. ‘Hier zijn geen bijbedoelingen geweest’, reageerde een woordvoerder van Zara op de Nederlandse website nu.nl. ‘Het ontwerp was alleen geïnspireerd op sheriffster uit klassieke westerns. Voor de verwarring die we hebben veroorzaakt willen we graag onze excuses aanbieden. Er is niet goed over nagedacht’.

Het T-shirt werd ondertussen uit de collectie gehaald, zowel online als in de winkels. Eerder deze maand kwam Zara al eens in opspraak door een T-shirt met de tekst ‘White is the new Black’. Deze knipoog naar de serie ‘Orange is the New Black’ werd op sociale media als racistisch geïnterpreteerd en ook uit de rekken gehaald.

MEER OVER Mode & Beauty