Timothy Derijck verlaat PSV

Foto: Belga

Timothy Derijck verlaat PSV

Print

Timothy Derijck keert definitief terug naar de Nederlandse eersteklasser ADO Den Haag. Onze landgenoot tekende er woensdagochtend een contract voor twee jaar.

Derijck, die overkomt van PSV, speelde eerder in de periode 2009-2011 voor ADO. Hij is meteen speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van komend weekend tegen Cambuur. Dat maakte ADO Den Haag woensdag bekend.

De 27-jarige verdediger was in het seizoen 2010-2011 een van de bepalende spelers toen ADO zich via de play-offs in de Eredivisie plaatste voor de Europa League. Dat leverde hem een transfer naar PSV op, maar daar werd hij nooit een vaste waarde. Destijds werd hij door toenmalig bondscoach Georges Leekens ook één keer opgeroepen voor de Rode Duivels, maar spelen mocht hij toen niet. Derijck werd vorig seizoen verhuurd aan FC Utrecht, maar keerde deze zomer weer terug bij PSV.

Timothy Derijck werd in 2005 door Feyenoord overgenomen van Anderlecht, waar hij sinds 1999 de jeugdelftallen doorliep. In De Kuip kon hij echter nooit helemaal doorbreken en Derijck werd dan ook enkele keren uitgeleend. Van januari 2009 tot de zomer van 2011 kwam hij uit voor ADO.

Meer sportnieuws