Nieuwe technologieles op vraag van bedrijven

Foto: Stefaan Van Hul

Nieuwe technologieles op vraag van bedrijven

Print
Beveren-Waas - Scholen zetten zich schrap voor de traditionele stormloop op 1 september. Met het nieuwe schooljaar starten ook nieuwe richtingen, zoals in het GTI in Beveren waar de eerste leerlingen zijn ingeschreven voor industriële ICT. De Beverse sportschool start maandag met een tweede jaar Latijn en sport.

Het GTI heeft naam gemaakt als school waar wetenschap en techniek de bovenhand hebben, en breidt die reputatie logischerwijs uit. De school start het nieuwe jaar met een nieuwe richting voor de derde graad: industriële ICT. “ Een technische opleiding met klemtoon op theoretische vorming en op alle technische aspecten van de computer en de manier waarop die communiceert”, legt directeur Pascal De Rop uit. 

Naast de nodige aandacht voor ICT biedt de richting een brede algemene vorming en een sterke wiskundige basis zodat de stap naar verdere studies een meer dan reele slaagkans heeft. 

“Industriële ICT hebben we eigenlijk op vraag van bedrijven opgestart. Voorloper van de richting is elektriciteit-elektronica, maar aangezien elektronica een steeds beperktere rol is beginnen spelen - te wijten aan de wegwerpcultuur, producten worden eerder weggegooid dan hersteld - bleek er vanuit de bedrijfswereld veel vraag naar pas afgestudeerde jongeren die hardware, software en roductiesystemen de baas zijn. Het is een opleiding waarin vijf uur wiskunde zit vervat, dus de kans op doorstroming naar bijvoorbeeld een ingenieursopleiding, is zeker een logische stap.” 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio