Aanhoudende regenval zorgt opnieuw voor wateroverlast aan Benedenvliet

Aanhoudende regenval zorgt opnieuw voor wateroverlast aan Benedenvliet

Print
Aartselaar - Omdat nog steeds niet gewerkt werd aan een oplossing voor mogelijke wateroverlast aan de Struisbeek was het dinsdag alweer een ganse dag code oranje voor het gebied van de (Beneden)Vliet. De Kleidaallaan tussen Hemiksem en Aartselaar werd dinsdagavond in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Het zal waarschijnlijk nog tot woensdagvoormiddag duren voordat het water voldoende weg zal trekken om de weg opnieuw open te stellen.Burgemeester Sophie De Wit zit eerstdaags hiervoor opnieuw samen met vertegenwoordigers van het Vlaams Gewest en de provincie.


De aanhoudende regenval zorgde dinsdag voor een verhoogde waakzaamheid bij de bevoegde diensten voor een aantal waterlopen in Vlaanderen. Voor vijftien rivieren ervan werd het alarm op oranje gezet omdat ze dreigden buiten hun oevers te treden. Een ervan was de Struisbeek in de Beneden Vlietvallei.

De Vlaamse Milieumaatschappij spreekt van een waakstand. “Dit betekent dat de waterlopen gezwollen staan en buiten hun oevers treden, maar dat geen huizen bedreigd worden”, verduidelijkt Katrien Smet van VMM. “Het gaat dus om niet-kritieke overstromingen waarbij weilanden en akkers onder water kunnen lopen.”

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) zegt dat het wachten is op de nodige financiële middelen. “De Struisbeek loopt van aan ons dorpscentrum langs de Kontichsesteenweg onder de A12 naar Hemiksem. De kritieke punten liggen ter hoogte van de doorsteek onder de A12 en aan het Kleidaldomein.”

Ondertussen lopen ook de straat en een vijftal huizen aan de Kontichsesteenweg-A12 elk jaar wel een of enkele keren onder water. Ook dinsdag hadden de bewoners aldaar hun schotten klaar (foto) om aan de voordeur te plaatsen om alzo weerstand te bieden aan een mogelijke nieuwe wateroverlast.
 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio