Belgian Lions gaan in Denemarken voor groepswinst

Foto: BELGA

Belgian Lions gaan in Denemarken voor groepswinst

Print

Vanavond (19u30) werken de Belgian Lions, die al zeker zijn van het EK van 2015, in het Deense stadje Horsens de zesde en laatste wedstrijd van de EK-kwalificatieronde af. ‘We gaan voor groepswinst,’ zegt sterkhouder Axel Hervelle.

De Belgian Lions reisden maandag van Wit-Rusland en via Frankfurt richting Denemarken. Na wat recuperatie volgde een dag van training en voorbereiding om de laatste opdracht van de EK-kwalificatieronde af te werken. Na de prachtige prestatie in Wit-Rusland en kwalificatie voor een derde opeenvolgende EK blijven de Lions ambitieus.

‘We gaan enerzijds voor winst in Denemarken en hopen anderzijds op groepswinst. We hebben een bonus van tien punten op Macedonië. Zij spelen de slotpartij thuis tegen Wit-Rusland. Een ruime overwinning van ons in Denemarken zal nodig zijn om eerste te eindigen,’ aldus Axel Hervelle.

Vreemd is wel dat de wedstrijd in Skopje een uur later dan in Denemarken start en de Macedoniërs aan de rust de uitslag van de Belgian Lions kennen. Dat Fiba Europe dit toelaat is onbegrijpelijk.

Matt Lojeski vertrok vanuit Frankfurt richting Amerika. ‘Bij kwalificatie mocht ik van manager Jacques Ledure de selectie verlaten. Ik kan nu in de States nog van een weekje verlof bij de familie genieten. Volgende week vertrek ik naar Griekenland voor een tweede seizoen bij Olympiakos Pireaus. Half oktober is er reeds de start van de Euroleague waar we openen tegen het Valencia van Sam Van Rossom,’ aldus Matt Lojeski, die bevestigde dat hij zich beschikbaar stelt voor het EK van volgend jaar.

Waar het EK van 2015 wordt afgewerkt wordt vandaag door Fiba Europe vrijgegeven. Van de acht landen die zich kandidaat stelden zijn Frankrijk en Turkije de favorieten.

Programma 6de speeldag poule D: 19.30 Denemarken-België 20.30 Macedonië-Wit-Rusland

Stand poule D: 1. België 5-9 2. Macedonië 5-9 3. Wit-Rusland 5-7 4.Denemarken 5-5

MEEST RECENT