Damesploeg zoekt extra speelsters (die nog niet kunnen voetballen)

Foto: HANS OTTEN

Damesploeg zoekt extra speelsters (die nog niet kunnen voetballen)

Print
Herentals - Op de terreinen van VC Herentals dartelen vanaf september zowat vijftien nieuwe aanwinsten over het speelveld. De voetbalclub start dan met een gloednieuw damesteam. Dat wil zich het eerste jaar toeleggen op training en speelplezier.

“Amai, wij gaan nog héél veel moeten oefenen”, gieren ze het uit. Plezier is er in overvloed, het kersverse damesteam van de Herentalse club hoopt dat enthousiasme ook in speelplezier te kunnen omzetten. 

“Het is de bedoeling om het eerste jaar vooral te trainen en te leren voetballen, met misschien af en toe een vriendenwedstrijdje. Als er genoeg belangstelling voor bestaat, willen we eventueel vanaf het tweede jaar deelnemen aan de damescompetitie”, zegt initiatiefneemster Heidi Mols. 

Ze maakt sinds vijf jaar deel uit van het clubbestuur. “Mijn zoontje begon zes jaar geleden te voetballen bij de U6 Debutantjes. De mama’s langs de kantlijn groeiden in die jaren echt uit tot een hechte groep, een soort van familie. Elk jaar spelen we met de mama’s een keertje tegen de kindjes of de papa’s. Dat vindt iedereen zo plezant dat we een keer aan de toog zaten te zwanzen over de opstart van een echte damesploeg. En die praat tussen pot en pint werd alsmaar ernstiger”, lacht Heidi Mols.

“We beginnen vanaf 1 september met de trainingen. Onze ambitie? Vooral heel veel plezier maken! Iedere vrouw vanaf zestien jaar die met veel plezier wil leren voetballen, is welkom. Ervaring is echt niet vereist, we mikken in de eerste plaats op teamgeest en gezelligheid.” 

Info: Vcherentals.heidi@gmail.com 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio