Dakloze vriend van Miley Cyrus wordt gezocht door politie

Print

Jesse Helt, de dakloze jongeman die maandag de MTV Video Music Award van Miley Cyrus in ontvangst mocht nemen, blijkt geen onbeschreven blad te zijn. De man blijkt zelfs gezocht te worden door de politie.

Tijdens de MTV Video Music Awards is het altijd uitkijken naar Miley Cyrus. Vorig jaar stal ze de show door te ‘twerken’ tegen het klokkenspel van Robin Thicke tijdens Blurred Lines in een weinig verhullende outfit.

Dit jaar viel de Amerikaanse op door haar award voor Best Video te laten afhalen door Jesse Helt, een dakloze man die even het woord nam en wees op de schrijnende toestand waarin daklozen moeten leven.

Na de show is echter gebleken dat Helt niet zo’n heilig huisje is. De dakloze wordt namelijk gezocht door de politie in de staat Oregon. In oktober 2010 werd hij daar opgepakt na een inbraakpoging - samen met een vriend - in het huis van een man die hen ‘slechte marihuana’ verkocht had.

De 22-jarige Helt pleitte schuldig en werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 weken en een voorwaardelijke gevangenisstraf van enkele maanden daar bovenop. Hij moest zich ook laten behandelen voor zijn drugsverslaving.

Twee veroordelingen later werd hem een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd als hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke straf alsnog zou schenden. Drie maanden later had zijn reclasseringsambtenaar nog niets gehoord van Helt. Sindsdien wordt hij gezocht door de politie in de staat Oregon.

MEEST RECENT