Schooltje bedreigd met sluiting in 2015

Foto: Geert De Rycke

Schooltje bedreigd met sluiting in 2015

Print
Buggenhout - Het ziet er niet goed uit voor de kleuterschool van de Briel op de grens van Buggenhout en Baasrode. Er zijn te weinig leerlingen en daardoor dreigt de school te moeten sluiten in 2015. Het schooltje maakt deel uit van het Buggenhoutse Sint-Vincentius.

Vorig schooljaar waren er nog veertien kleuters. Het komende schooljaar start met vijf kinderen minder. “Er zijn voorlopig geen nieuwe inschrijvingen en er gaan vier kinderen naar het eerste leerjaar. Een van hen neemt een broertje mee naar de grote school”, zegt directeur Annie Lion. Als er in februari geen twaalf kleuters zijn, verdwijnt de school. Kleuterschool Briel telt één klasje, met kinderen van verschillende leeftijden. 

“We merken dat de kleuters veel van elkaar leren omdat ze met verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De Briel is klein, maar rustig gelegen en ruim gehuisvest. Vanaf 1 september organiseren we voor- en naschoolse opvang. Hopelijk levert dat ook iets op.” Op de school blijven ze hopen om aan twaalf kleuters te geraken. Ouders die hun kinderen willen laten beginnen, kunnen dat na elke schoolvakantie. Er zijn zo nog vier instapmomenten. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio