Wouter Torfs neemt revanche op Bruno Tobback

Foto: Photonews

Wouter Torfs neemt revanche op Bruno Tobback

Print
Temse - Wouter Torfs, de baas van Schoenen Torfs, heeft revanche kunnen nemen op sp.a-voorzitter Bruno Tobback. Die had over de onderhandelaars van de Zweedse formatie gezegd: “Ze vinden de welvaart van Wouter Torfs belangrijker dan die van zijn magazijnier.” Torfs pikte dat niet.

Het is geen geheim dat Wouter Torfs een Vlaamse werkgever is die voor verandering is. Toen Bruno Tobback afgelopen weekend geïnterviewd werd door de krant De Morgen gebruikte hij Torfs als symbool voor ‘de’ werkgever. Over de onderhandelaars van de Zweedse formatie (N-VA, CD&V, Open Vld en MR) zei Tobback: “Ze vinden de welvaart van Wouter Torfs belangrijker dan die van zijn magazijnier.” 

“Zoals Wouter Torfs symbool staat voor de werkgevers die pleiten voor een rechtse regering, staat de magazijnier symbool voor de werknemers die de rekening aan het betalen zijn”, zegt Tobback. “Als je van een regering hogere facturen krijgt omdat de btw omhoog gaat, de kinderopvang, elektriciteit, water en zorgverzekering duurder wordt... Al het geld dat je daaraan geeft, of dat een gewone werknemer daaraan moet uitgeven, dat is allemaal geld dat je niet kunt besteden bij Schoenen Torfs (lacht). 

Wouter Torfs vond het onheus dat Tobback zijn naam zomaar gebruikte om “de kapitalist voor te stellen die zijn eigen centen belangrijker vindt dan die van zijn medewerkers” en nodigde de sp.a’er uit in zijn bedrijf in Temse, “om met mijn magazijnier te komen praten”. Tobback ging dinsdag op de uitnodiging in en nam een ploeg van Terzake mee. Al bij de entree kon er een grap van af: “Ik heb de verkeerde schoenen aan, mijn voeten worden nat.” Vijandig waren Torfs en Tobback niet. 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio