Van Gaal na afgang: ‘Fans mogen vertrouwen niet verliezen’

Foto: photonews

Van Gaal na afgang: ‘Fans mogen vertrouwen niet verliezen’

Print

Trainer Louis van Gaal heeft de fans van Manchester United gevraagd vertrouwen te behouden in zijn aanpak. De Nederlandse succescoach zei dat na de afgang in de League Cup op dinsdagavond.

Een team met voornamelijk reservespelers verloor met 4-0 van MK Dons, een club die uitkomt op het derde Engelse niveau. ‘Ik weet dat dit moeilijk is voor de supporters, maar ze moeten geloof houden in onze filosofie’, aldus Van Gaal op de website van Man United.

‘We zijn een team aan het opbouwen en dat lukt niet in een maand, misschien zelfs niet in een jaar. Ik hoop dat ze het vertrouwen behouden, want het zijn fantastische fans die de club altijd steunen en ik wil ze dolgraag overwinningen geven.’

Die blijven voorlopig uit. Na de slechte start in de Premier League met een één op zes tegen Sunderland en Swansea volgde de blamage in het bekerduel. ‘We maakten fouten op de verkeerde momenten. Grote fouten die leidden tot doelpunten. Als je zulke fouten maakt, geef je de wedstrijd weg.’

Drie landgenoten kunnen niet bevestigen

Van Gaal had voor een vrijwel compleet ander basisteam gekozen dan afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Sunderland (1-1). Alleen doelman David de Gea was weer van de partij. Onze landgenoten Marnick Vermijl, Adnan Januzaj en Andreas Pereira kregen speelminuten, topspelers als Robin van Persie en Wayne Rooney ontbraken in het keurkorps van de voormalige Nederlandse bondscoach. ‘Daar heb ik geen spijt van. Het probleem is dat ik negen spelers met blessures heb en een jong team. Ik heb ze hun uiterste best zien doen, meer kun je niet verwachten.’

De Britse pers was (terecht) hard voor United. De drie jonge Belgen kregen elk een 5/10, net voldoende dus:

Marnick Vermijl (22): Net een voldoende. Begon op een voor hem ongewone positie met drie verdedigers achterin en dat was aan hem te zien. Pakte voor rust uit met enkele belangrijke tussenkomsten maar kon niet bij de voorzet voor de tweede goal en misrekende zich volledig op een botsende bal bij de tweede goal van Arsenal-huurling Afobe. Toonde af en toe wel een aanvallende flits maar niets dat MK Dons kon verontrusten.

Andreas Pereira (18): Mocht na 46 minuten een tegenvallende Janko komen vervangen. Was sterk aan de bal, nam een vrije trap die net over ging en zette Welbeck met een knappe loopactie op weg naar doel (tevergeefs).

Adnan Januzaj (19): Begon op de bank maar mocht al na twintig minuten het veld op om een geblesseerde Kagawa te vervangen. Kon de wedstrijd nooit naar zijn hand zetten en zat in de greep van de verdedigers. Verdedigers uit derde klasse.

 

 

MEER VOETBALNIEUWS