Studenten blokken samen in Permeke

Foto: Joris Herregods

Studenten blokken samen in Permeke

Print
Bibliotheek Permeke was de afgelopen weken een trefpunt voor tweedezitstudenten. Ook leerlingen uit het middelbaar onderwijs met een inhaalexamen zaten er met hun neus in de boeken.

“Alle studenten zijn welkom”, zegt bibliothecaris Marleen Maes. “We hebben goede ervaringen met de tweedezitstudenten. Voor hen is het de laatste kans om te slagen voor een bepaald vak en dat zorgt ervoor dat ze zeer gemotiveerd werken.” 

Het was in ieder geval erg stil op de eerste verdieping van de bibliotheek. “Het is veel rustiger dan thuis”, fluistert Anouar (17), een leerling Economietalen van het Atheneum. Samen met Iptisen (16) en Abdellah studeert hij hier voor zijn inhaalexamens. “Het is moeilijk om je thuis te concentreren als je moeder aan het stofzuigen is. Samen leren is ook veel leuker, alleen is het maar saai. En hier in de bibliotheek kunnen we ook uitleg vragen aan elkaar.” 

Iets verdop zit Gyrille Milat (29) een student uit Kameroen die hier een master biologie volgt. “Als ik op mijn kot studeer, kan ik mij moeilijker concentreren”, vertelt hij. “Iedereen zit hier met hetzelfde doel en dat werkt aanstekelijk. Andere mensen zien studeren motiveert mij ook om zelf aan de slag te gaan.” 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio