Jeugdherberg vindt onderdak in studentenhuis

Foto: Wim Hendrix

Jeugdherberg vindt onderdak in studentenhuis

Print
Antwerpen - In het vroegere café Alma op de Italiëlei zijn de eerste studenten hun kot aan het betrekken. Begin september opent er in het nieuwe gebouw ook een jeugdherberg: Antwerp Student Hostel. “Ideaal voor een kort verblijf in het centrum van de stad”, zegt Tyas Van den Eynde, die de kamers beheert.

Den Alma was jaar en dag een populair café bij studenten, vooral scholieren. In april van vorig jaar werd met een spetterend feest afscheid van het café genomen. 

Al snel werd duidelijk dat projectontwikkelaar Building Today op dezelfde plaats een fonkelnieuw gebouw zou optrekken. Met 63 studentenkoten, gemeenschappelijke keukens en een rustige studieruimte op de benedenverdieping. Langs de straatkant zal op het gelijkvloers ook een kantoor van Ritmo Interim komen. “Maar dat staat los van ons project, het zijn gewoon onze buren”, klinkt het bij de ontwikkelaar. 

Om ook korte verblijvers te kunnen ontvangen werd besloten om in het gebouw ook een jeugdherberg in te richten: het Antwerp Student Hostel (ASH). “Met campus Alma mikken we sowieso eerder op studenten die korter willen verblijven. Voor een semester of enkele maanden”, zegt Tyas Van den Eynde van ASH. “We ervaren dat het voor Erasmusstudenten moeilijk is om een goed kot te vinden. Voor studenten die langer willen blijven, hebben we ook campus Opera, een beetje verderop.” 

Maar niet alleen studenten zijn welkom in Campus Alma. “Met de jeugdherberg, waar we zowel gedeelde als privékamers verhuren, mikken we evengoed op rugzaktoeristen”, gaat Van den Eynde verder. 

“Binnenkort zitten we al helemaal volgeboekt met vrijwilligers van de Special Olympics en ook een Nederlandse hockeyploeg zal hier tijdens haar teambuilding in Antwerpen verblijven.” 

Info: www.antwerpstudenthostel.com 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio