FC Barcelona haalt nog een versterking voor transferverbod

Foto: rr

FC Barcelona haalt nog een versterking voor transferverbod

Print

De Spaanse topclub FC Barcelona heeft zich nog versterkt met de 24-jarige Braziliaanse verdediger Douglas Pereira. De rechtsback komt voor vier miljoen euro over van Sao Paulo en ondertekent eerstdaags in Nou Camp een contract voor vijf seizoenen. Dat maakte FC Barcelona woensdag bekend.

Douglas is een in eigen land vrij onbekende voetballer die sinds 2012 bij Sao Paulo speelde. De voormalige jeugdinternational wordt bij de Catalanen ploegmaat van Rode Duivel Thomas Vermaelen, die zowel centraal als op de flank uit de voeten kan. Vermaelen herstelt momenteel nog van een op het WK opgelopen hamstringblessure.

De club van trainer Luis Enrique was al erg actief op de transfermarkt en kan nog tot 1 september spelers kopen, maar daarna is het voorlopig afgelopen. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft Barcelona immers verboden in de komende twee transferperiodes spelers aan te trekken. De Catalanen kregen deze straf omdat ze de internationale transferregels voor het aantrekken van minderjarige spelers hebben overtreden.

Meer sportnieuws