Basisscholen Deurne en Wilrijk volzet

Foto: Jan Van der Perre

Basisscholen Deurne en Wilrijk volzet

Print
Deurne / Wilrijk - Vijf dagen voor de start van het nieuwe schooljaar heeft twee derde van de leerlingen van het Tom College, voordien ‘Natan’ nog geen nieuwe school gevonden. De school verloor vorig schooljaar haar vergunning na wanbeleid.

Het Tom College startte in september 2013 onder de naam Natan met een negentigtal leerlingen. Al snel kreeg het zogenaamde ondernemersschooltje veel kritiek. Ex-personeelsleden kloegen over wanbetaling, bedenkelijk bestuur, belangenvermeningen en een gebrek aan hygiëne. In maart kwam een schuldenberg van 117.000 euro aan het licht. Minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) beval een vervroegde doorlichting. Zowel in de kleuterafdeling als de lagere school werden op zowat elk vlak gebreken vastgesteld. Daarop werd de vergunning ingetrokken.

Antwerps schepen voor Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) gaf in juli zijn kabinet en het lokaal overlegplatform (LOP) de opdracht om nieuwe scholen te zoeken voor de negentig leerlingen van het Tom College. “Ongeveer een derde heeft een nieuwe plek gevonden”, zegt Silke Blommaert van het LOP. “Tijdens de aanmeldperiode van het vorige schooljaar zijn vele ouders op eigen initiatief op zoek gegaan naar een nieuwe school voor hun kinderen. Andere ouders hadden die reflex niet, maar we blijven hen opvolgen en zoeken naar een oplossing.” 

Uit een overzicht voor ouders op de website van het LOP basisonderwijs Antwerpen blijkt dat er nog steeds heel wat Antwerpse scholen zijn die een of meerdere vrije plaatsen hebben in de instapklas, eerste kleuterklas en het eerste leerjaar. Lokaal zijn er nog wel capaciteitstekorten. In Deurne en Wilrijk zijn alle basisscholen volzet en in Merksem is er slechts één school die nog plaats heeft. 

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio