Vandaal gooit steen op rijdende auto

Foto: HBVL

Vandaal gooit steen op rijdende auto

Print
Kasterlee -

Een automobilist beleefde de schrik van zijn leven toen hij bij het inrijden van de nieuwe tunnel in Kasterlee een grote steen op zijn motorkap kreeg. Het voorwerp kaatste vlak voor zijn ogen tegen de voorruit weg. De man zoekt getuigen.

Een automobilist reed maandag rond 14u op de nieuwe gewestweg van Kasterlee naar Geel de tunnel onder provinciaal domein De Hoge Mouw binnen. Net op dat moment kwam een flinke steen door het luchtgat in het tunneldak naar beneden. Die stuiterde op zijn motorkap en voorruit.

“Ik reed op dat moment bijna 90 kilometer per uur”, zegt de bestuurder, die anoniem wil blijven. “Ik had wel gezien dat er een kind of jongere op de tunnel stond, maar had er niet echt acht op geslagen. Ik schrok enorm toen plots die steen op mijn motorkap belandde. Ik ben direct gestopt en naar boven gelopen, maar toen was er natuurlijk niemand meer.”

De opening in het plafond van de tunnel dient om de windverplaatsing van trucks op te vangen. Het natuurlijk aangelegde tunneldak is vrij toegankelijk voor recreanten. Een metershoge omheining moet verhinderen dat mensen of dieren in het luchtgat vallen. “Kan met dat niet op een of andere manier afdekken? Was die steen bij die snelheid op mijn voorruit gevallen, dan had dit veel erger kunnen aflopen.”

Getuigen gezocht

De politie maakte een pv op van het incident. Het slachtoffer zoekt nu via Facebook getuigen, of slachtoffers van soortgelijke feiten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio