Jong en oud amuseren  zich op volksspelen

Archiefbeeld Foto: Dirk Kerstens

Jong en oud amuseren zich op volksspelen

Print
Ranst - Het Ranstse comité der volksspelen benut het kermisweekend elk jaar om de populaire volksspelen te organiseren. Het begint op zaterdag 30 augustus met volksspelen voor jongens en meisjes tot 15 jaar. De volwassenen kunnen dan ’s avonds deelnemen aan een herbergslalom. Op maandag 1 september gaan de feestelijkheden verder met volksspelen in drie Ranstse cafés .

Het begint om 10 uur op de speelplaats van de school De Knipoog in de Schoolstraat. Inschrijven kan vanaf 9.30u. Alle deelnemers winnen zeker een prijs.


Voor de herbergslalom van zaterdagavond moeten de deelnemers zich inschrijven in café De Solsleutel vanaf 19 uur. De spelen staan opgesteld in cafés De Solsleutel, Het Klooster en het Gildenhuis. Deelnemen kost 1 euro en de prijzen worden uitbetaald in café het Gildenhuis vanaf 00.30u.


Op maandag 1 september gaan de feestelijkheden gewoon verder vanaf 15u in café De Solsleutel een wedstrijd was ophangen. De dag wordt afgerond om 19.30u met het volksspelen nagerecht. Daar mag iedereen gratis aan deelnemen. Er worden dan voor het Gildenhuis in de Lievevrouwestraat snoepjes te grabbel gegooid en in een aantal van de snoepjes zit een nummer dat recht geeft op een extra prijs.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio