Tientallen emmers om binnendruppelend water op te vangen in justitiepaleis

Print
Antwerpen -

Lekken bij Justitie durven al eens een probleem vormen in de figuurlijke zin, maar in Antwerpen doen ze dat ook in letterlijke zin. “Elke keer als het fors regent, lekt het binnen”, zegt Jacques Mahieu, afdelingsvoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg.

Emmers, emmers en nog eens emmers. Dat is wat er dinsdag nodig was om de vele waterlekken op te vangen in het justitiepaleis. Nieuw is het probleem niet. Wie geregeld door de hal van het Vlinderpaleis wandelt, weet dat er op bepaalde plaatsen permanent een emmer nodig is en dat het parket (de vloer dus) hier en daar al is aangetast door vocht. Maar na de felle plensbuien van gisteren, moesten er nog iets meer middelen worden ingezet.

Geen zicht

Voorzitter Jacques Mahieu van de afdeling Antwerpen van de rechtbank van eerste aanleg, bevestigt dat het euvel aansleept. “Het probleem is dat men maar niet kan achterhalen waar de lekken vandaan komen”, legt Mahieu uit. “Die zoektocht duurt ondertussen al jaren. Bij elke beheersvergadering over het justitiepaleis komt het onderwerp ter sprake. De aannemer en de Regie der Gebouwen zijn er al van bij de opening van het Vlinderpaleis mee bezig. Maar zo lang men natuurlijk de oorzaak niet vindt, kan men ook geen werk maken van een oplossing. Voorlopig doen we het dus met emmers. Geen zicht, ik weet het, maar het is een noodzakelijk kwaad.”

Het Vlinderpaleis op de Bolivarplaats opende zijn deuren in 2006 en kostte iets meer dan 280 miljoen euro om te bouwen.

.

Nu in het nieuws