Gert Verhulst na jaren weigeren toch in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Foto: JHS

Gert Verhulst na jaren weigeren toch in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Print

Erik Van Looy heeft een heel grote vis binnengehaald voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Studio 100-baas Gert Verhulst (46) heeft na jarenlang hardnekkig weigeren toegezegd.

De baas van Studio 100 heeft altijd geweigerd om mee te doen. In een interview legde Gert Verhulst vorig jaar uit dat hij niets tegen het programma had. “Ik volg het regelmatig en het blijft een ijzersterke quiz. Alleen heb ik er een probleem mee dat de makers op bepaalde momenten kunnen beslissen welke kandidaat welke vragen krijgt. Dat doen ze in De fotoronde en in Het collectief geheugen met de beeldfragmenten. In plaats van de kandidaten te laten kiezen, wijzen ze de vragen in die spelrondes toe. Ik vind dat zeer vreemd, want op die manier kun je de quiz goed sturen. Voor mij is dat een van een belangrijkste redenen om niet mee te doen.”

Woestijnvis reageerde dat op voorhand nooit vastligt welke fotoronde en welk beeldfragment een kandidaat krijgt.

Hans Bourlon

Zijn collega bij Studio 100 Hans Bourlon, die in 2007 deelnam en de finale verloor, vond Verhulst zeer geschikt voor de quiz. “Gert heeft een fenomenaal geheugen, vooral op korte termijn. Hij kan de teksten van tientallen Nederlandstalige liedjes foutloos opzeggen. Als hij een melodie hoort, kan hij die drie dagen later perfect reproduceren.”

Nu in het nieuws