Plannen voor tweede Kampioenen-film liggen op tafel

Foto: rr

Plannen voor tweede Kampioenen-film liggen op tafel

Print

Na veel speculatie komt een tweede Kampioenen-film nu toch dichterbij. “Er liggen inderdaad plannen op tafel”, zegt producent Erik Wirix.

De première van de eerste film - ‘Kampioen zijn blijft plezant’ - was nog maar goed en wel achter de rug, of de speculatie over een mogelijk vervolg stak de kop op. “Afwachten”, klonk het toen bij de betrokken partijen. “Het is veel te voorbarig om met een eventuele sequel bezig te zijn.”

In de weken en maanden die volgden, leek een tweede film almaar minder aan de orde.

“Vooral omdat enkele acteurs er geen behoefte aan hebben”, klonk het toen. Toch zetten enkelen onder hen, zoals Herman ‘Marcske’ Verbruggen, recent de deur weer op een kier door hun enthousiasme voor een vervolg te laten blijken.

Maar er was geen concreet nieuws, tot nu. “Er liggen inderdaad plannen voor een tweede Kampioenen-film op tafel”, zegt producent Erik Wirix van Skyline. Maar voor de verdere uitrol daarvan legt hij de bal in het kamp van de VRT. “Zij zullen die voorstellen nu bekijken. Hebben ze er geen oren naar, dan stopt het verhaal hier.”

Hallo VRT? “We sluiten een tweede film inderdaad niet uit”, zegt woordvoerster Anneke Ernon. “Maar een beslissing is daarover nog niet genomen.”

Alles wijst erop dat een vervolg opnieuw een goudhaantje wordt. “Al wordt het niet evident om de acteurs opnieuw samen te krijgen, omdat sommigen onder hen met andere projecten bezig zijn”, zegt Wirix.

Lees meer over de filmplannen in uw woensdagkrant

MEEST RECENT