Spoedvergadering over wateroverlast in Hallaar

Print
Heist-op-den-Berg - Schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) zit vrijdag in spoed samen met rioolnetbeheerder Hidrorio over de terugkerende wateroverlast in het centrum van Hallaar.

De aanhoudende regen zorgde dinsdagmiddag voor de tweede keer in drie weken tijd voor wateroverslast in het dorp. “Meerdere malen verzochten wij vanuit de technische dienst om de verbinding richting Nete, langs de Broekstraat dringend te realiseren, uiteraard ook met voldoende grote buizen”, vertelt schepen Feyaerts. "Daarom nam ik onmiddellijk contact op met de verantwoordelijke van Hidrorio. Vrijdag komen we in spoed samen om een dringende, tijdelijke oplossing te voorzien, met een definitieve, duurzame oplossing in het achterhoofd.”

"Enkele weken geleden hadden we af te rekenen met eenzelfde fenomeen, maar toen werd het wegdek omhoog getild als gevolg van een niet openend deksel”, gaat Feyaerts voort. “Dit deksel werd nu vervangen door een scharnierend deksel. Dit heeft tot gevolg dat de druk op het riooldeksel niet meer kan toenemen, waardoor verdere schade aan het wegdek uitblijft. Maar ik heb steeds benadrukt dat het dekselprobleem nog geen oplossing is voor het waterprobleem zelf. De toenemende bebouwing en verharding stroomopwaarts zorgt ervoor dat het water in de riool steeds toeneemt. Wanneer dit niet tijdig wegkan is overlast onvermijdelijk.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio