Gretarsson weg bij Club Brugge

Het was al langer duidelijk dat de situatie van Gretarsson bij Club niet houdbaar was. Foto: PN

Gretarsson weg bij Club Brugge

Print
De wegen van Arnar Gretarsson (42) en Club Brugge scheiden. De reden? Zijn functie als Brugse technisch directeur raakte steeds meer uitgehold sinds ­trainer Michel Preud’homme meer bevoegdheden kreeg om samen met algemeen manager Vincent Mannaert het sportieve beleid uit te stippelen. Het contract van de IJslander wordt weldra ­opgezegd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Dat Arnar Gretarsson niet lang meer bij Club Brugge zou blijven, was al sinds het voorjaar duidelijk, maar nu bevestigen ook IJslandse bronnen zijn nakende vertrek uit het Jan Breydelstadion. De precieze datum om de samenwerking stop te zetten, is nog niet bekend, maar hier en daar klinkt 1 september als vermoedelijk eindpunt.

De IJslander voelt zich niet langer in zijn sas bij Club Brugge. Bijna twee jaar geleden werd hij nog binnengehaald als de sportief manager/technisch directeur die de sportieve lijnen moest uittekenen, de scouting moest superviseren en moest toezien op doorstroming van de jeugd, maar die autoriteit brokkelde af. Sinds enkele maanden is de voormalige middenvelder van Lokeren vooral een rondreizende hoofdscout die moet rapporteren aan trainer Michel Preud’homme.

Het vertrek van Arnar Gretarsson betekent dus dat Club Brugge weer iemand verliest. De IJslandse technisch directeur had bij Club Brugge een meerjarig contract, maar de financiële kwesties worden uitgeklaard in onderling overleg. De TD heeft nog geen nieuwe club of job, maar verwacht niet al te lang zonder werk te zitten.

Lees hoe de rol van Gretarsson bij Club Brugge stilaan werd uitgehold in onze digikrant.

MEER VOETBALNIEUWS