Eigenaars moestuinen klagen diefstal aan via sociale media

Johannes Den Braber uit Merksem bekijkt de schade die groentedieven aanrichtten. Foto: Wim Kempenaers

Eigenaars moestuinen klagen diefstal aan via sociale media

Print
Merksem / Herentals -

Groenten en fruit staan momenteel redelijk goedkoop in de winkel, maar toch wordt op grote schaal gestolen uit moestuintjes.

Op Facebookpagina’s en blogs van mensen die zelf hun groentjes kweken, worden moestuindieven almaar vaker en harder op de korrel genomen.

“Van andermans zaken blijf je af. Zelfs al zijn het maar wat radijsjes, peren of een handvol kersen”, leest Marcel uit Herentals voor. Hij schuimt geregeld blogs van tuiniers af op zoek naar nuttige tips.

“Om de haverklap moet ik vaststellen dat er gestolen is”, zegt Marcel. “Om een krop sla te pakken, plooien ze de draad van de omheining om en trappen ze vijf andere kroppen kapot. Ik heb al gedacht om prikkeldraad rond mijn tuin te zetten. Maar waar ben je mee bezig als je zelfs al groenten moet beveiligen?”

Ook de volkstuintjes in Merksem worden geplaagd door diefstallen, volgens opzichter Johannes Den Braber. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat hier drie of vier keer per week wordt gestolen. Prei, sla, boontjes, courgettes, wortelen, aardappelen. Geen poort of draad houdt dieven tegen. Het ergste is dat ze meestal andere groenten plattrappen en de gewassen met wortel en al uit de grond trekken.”

Lees meer in uw krant.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio