Back To School: De leukste schoolherinnering van Michael Van Peel

Foto: Bert Hulselmans

Back To School: De leukste schoolherinnering van Michael Van Peel

Print
Op maandag 1 september gaat het nieuwe schooljaar van start. Duizenden kinderen staan klaar voor een nieuw avontuur. Ook BV’s zijn ooit jong geweest. Met evenveel spanning en kriebels kuierden zij naar de schoolpoort. Uw krant sprak met vijf Bekende Antwerpenaren over hun leukste schoolherinnering. Vandaag: comedian Michael Van Peel.

“Mijn leukste schoolherinnering speelt zich af in een grijs verleden. Ik liep school in de voormalige K3-school in Kalmthout. In 1986 maakte ik me op voor het jaarlijkse carnavalsfeest. Op die dag moest elke leerling verkleed komen. Mijn ouders waren, net zoals ik, vrij verstrooid en vergaten een kostuum te maken voor het feest. De dag voor carnaval besloot ik er zelf een mouw aan te passen. Ik verzamelde wat kartonnen dozen en ging te werk met groene en zwarte verf. De dag nadien kwam ik op school in een origineel, zelfgemaakt Minute Maid appelsap-brik. Ondanks mijn slechte timing kaapte ik de prijs voor origineelste kostuum weg. Een magisch moment (lacht).”

Michael was niet alleen een kei in verkleden maar liep af en toe ook in het oog van een alziende leerkracht. Van Peel: “Ik was niet per se een stoute leerling, maar ik trok op met kwajongens. Vaak ensceneerden we worstelpartijtjes waar het minder hevig aan toe ging dan het leek. We deelden dan wat gespeelde klappen uit waarna een panikerende leerkracht meteen kwam toelopen. Ik kan me ook wel een kwajongenstreek herinneren waarbij enkele vrienden een zak gist in een toilet kieperden. Het resultaat is uiteraard een overlopende beerput. Een gekende klassieker (lacht).”

Deze onschuldige mopjes zorgden er wel voor dat de stand up comedian een mikpunt werd voor voorzichtige leerkrachten. Van Peel: “Ik kan me wel een moment voor de geest halen waarbij een leraar in onze klas binnenkwam en mij meteen naar de hoek stuurde. Toen ik verbaasd reageerde zei de leerkracht dat ik gestraft werd ‘voor het kattenkwaad dat nog ging komen’ (lacht).”  

 

Nu in het nieuws