© Politie

Nieuwe verkeerscampagne: 'Graag traag in onze straat'

De politie en stad Antwerpen lanceerden vandaag een nieuwe verkeersveiligheidscampagne. Dat doen ze onder de slogan “Graag traag in onze straat”. Het wordt een campagne waarbij elke Antwerpenaar zijn betrokkenheid kan tonen. Tegelijk roept de burgemeester ouders op om hun kinderen veilig en voorbereid de weg op te sturen nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat.

SiSt

Burgemeester Bart De Wever: “Veilig verkeer is, zoals veel dingen, een kwestie van wederzijds respect. Ik roep automobilisten, buschauffeurs, trambestuurders maar ook de ouders van schoolgaande kinderen op om hun verantwoordelijkheid op te nemen wanneer ze de weg op gaan, en wanneer ze hun kinderen de weg op sturen. In elke straat wonen mensen, dus rij overal zoals je in je eigen straat zou rijden.”

Voor de campagne zijn een veertigtal groepen Antwerpenaars geportretteerd in hun eigen buurt. Met de slogan “Graag traag in onze straat” roepen de bewoners automobilisten op om traag te rijden in hun straat. De grote affiches worden opgehangen in de wijk waar de foto werd getrokken.

Er komen ook controles met zowel bemande camera’s als met de bestaande onbemande camera’s. Dat zal in een rotatiesysteem gebeuren. De verplaatsbare flitspaal zal gedurende de komende vier weken op verschillende plaatsen in de stad worden neergepoot.

Als sluitstuk zullen er acties komen waarbij zogenaamde “laagvliegers” aan de kant worden gezet. Bestuurders die een bepaalde snelheidsgrens overschrijden, lopen het risico om hun rijbewijs onmiddellijk kwijt te spelen. Deze verscherpte controles moeten de bestuurders extra aanzetten tot een aangepaste en veilige rijstijl.

Meer info op de website: www.graagtraag.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners