Messi scoort meteen twee doelpunten

Foto: REUTERS

Messi scoort meteen twee doelpunten

Print

Barcelona heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Elche was een maatje te klein en ging met 3-0 de boot in.

Net voor de aftrap van de wedstrijd liep er een zwarte kat het terrein op. Het dier bleef enkele minuten in het strafschopgebied rondslenteren vooraleer ze werd weggejaagd door Iniesta richting dugout.

Gelukkig voor Barcelona en Lionel Messi was dat geen slecht voorteken voor een nakende ramp. Na 42 minuten scoorde Messi namelijk al zijn eerste doelpunt van het nieuwe Spaanse seizoen. De sterspeler van Barcelona baande zich een weg rond enkele kegeltjes van Elche en schoof de 1-0 rustig in doel. Voor het vijfde seizoen op rij scoort Messi in de openingsmatch van het nieuwe seizoen.

Twee minuten later hield iedereen bij Barcelona wel de adem in, toen Mascherano een terechte rode kaart kreeg voor het onderuithalen van een doorgebroken speler. Barcelona kon de eerste helft wel afsluiten met de krappe voorsprong, en na slechts één minuut in de tweede helft stond het al 2-0. Jong talent El Haddadi omspeelde de buitenspelval en schoot de bal met een boogje in het doel van keeper Tyton. De nieuwe keeper van Barcelona, Claudio Bravo moest zich niet echt onderscheiden in zijn eerste wedstrijd.

Iets na het uur besliste Messi dan de match met zijn tweede van de avond. Opnieuw werd de Argentijn bijzonder weinig in de weg gelegd, een verbouwereerde Tyton kon zijn schot enkel in doel kijken. De tweede treffer voor Messi, de 101e keer dat De Vlo meer dan één doelpunt scoort in een wedstrijd voor Barcelona. Met drie doelpunten voor en een clean sheet leiden de Catalanen al meteen in het klassement.

Bij Barcelona zat Thomas Vermaelen nog niet in de kern, hij revalideert na een blessure.

Meer sportnieuws