Mercedes-baas Wolff relativeert ‘opzettelijke’ aanrijding door Rosberg

Foto: EPA

-

Mercedes-baas Wolff relativeert ‘opzettelijke’ aanrijding door Rosberg

Print

Toto Wolff, directeur van het Mercedes Formule 1-team, heeft zondagavond laat nog gereageerd op het incident tussen zijn piloten Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Volgens Wolff zijn de woorden van Rosberg slecht geïnterpreteerd.

Al in het racebegin reed Rosberg de auto van zijn ploegmaat aan, die daardoor de race moest verlaten. Het resultaat: Rosberg pakt 29 punten voorsprong op Hamilton in het algemeen klassement. Volgens Hamilton zei Rosberg achteraf dat hij het met opzet had gedaan. ‘Maar dat is niet zo’, zegt Toto Wolff nu.

De directeur mag dan wel niet opgezet zijn met de aanrijding tussen zijn beide piloten, toch wilde hij één en ander rechtzetten. ‘Nico wilde niet afwijken van de baan die hij aanhield. Volgens Lewis was het niet aan hem om uit de weg te gaan. Nico zelf dacht wél dat Lewis uit de weg zou gaan, wat dus niet gebeurd is’, aldus Wolff. ‘Beide piloten zijn nadien ook ‘overeengekomen dat ze niet overeenkomen’. Daar ging een bijzonder geanimeerde discussie aan vooraf. Maar laat één ding duidelijk zijn: Nico heeft niet met opzet een aanrijding veroorzaakt. Dat slaat nergens op.’

Toch maakt dat het incident volgens Wolff niet minder erg. ‘Het verandert niets aan het feit dat wat er vandaag gebeurd is voor ons onaanvaardbaar is’, aldus Wolff.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws