Ontvoerde Amerikaanse journalist vrijgelaten

Theo Curtis. Foto: REUTERS

Ontvoerde Amerikaanse journalist vrijgelaten

Print

Een Amerikaanse journalist die gevangen werd gehouden in Syrië is vrijgelaten, dat meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera en werd bevestigd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

Peter Theo Curtis zou aan vertegenwoordigers van de VN zijn overgedragen. De journalist werd twee jaar geleden ontvoerd in de Turkse stad Antakya, van waaruit hij naar Syrië wilde reizen. Volgens de mededeling die Kerry zondag verspreidde, bevond Curtis zich in handen van het al-Nosra Front, een beweging die gelinkt wordt aan al-Qaida.

’Vooral na een week waarin een onbeschrijfelijke tragedie plaatsvond, zijn we allemaal zeer dankbaar en opgelucht om te vernemen dat Theo Curtis naar huis terugkeert’, aldus Kerry.

Curtis gaf eind juni nog een teken van leven, toen hij opgevoerd werd in een videoboodschap, aldus nog al-Jazeera. In die video stelde Curtis zichzelf voor als journalist uit Boston.

Enkele dagen geleden werd James Foley, aan andere Amerikaanse journalist, onthoofd door de islamistische terreurorganisatie IS.

MEEST RECENT