Cercle behaalt eerste overwinning tegen B-team Lokeren

Foto: Isosport

Cercle Brugge - Lokeren 1-0

Cercle behaalt eerste overwinning tegen B-team Lokeren

Print

Cercle Brugge heeft voor het eerst dit seizoen kunnen winnen. Na eerder drie gelijke spelen en één verloren wedstrijd was het vanavond eindelijk raak voor Lorenzo Staelens en de zijnen. Een B-team van Lokeren kwam niet tot scoren in het Jan Breydelstadion. Kabananga tekende voor het enige doelpunt.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Voor de wedstrijd was het vooral uitkijken naar welk team Peter Maes zou opstellen voor het treffen met Cercle. De trainer van Lokeren liet al eerder verstaan dat hij een Europees avontuur wel ziet zitten, dat werd vanavond nogmaals duidelijk. Hij wijzigde zijn ploeg op vijf plaatsen, sterkhouder Hans Vanaken startte wel.

In de eerste helft had Lokeren een strafschop kunnen krijgen, toen een voorzet van Odoi door Van Roose met de arm werd onderschept. Verbist zag er echter geen fout in en liet gewoon doorspelen. Drie minuten later kreeg Lokeren dan het deksel op de neus. Sam Valcke profiteerde van dom balverlies van linksback Arthur. De jongeling van de vereniging bediende Kabananga aan de tweede paal, die miste niet en scoorde de 1-0.

Lokeren kon niets meer terugdoen in de eerste helft. Voorin was Mbaye Leye compleet onzichtbaar. De spits, overgekomen van Zulte Waregem, moet duidelijk nog wat wennen aan de nieuwe omgeving.

Na de rust ging Lokeren eindelijk wat beter spelen, maar faalde telkens weer in de afwerking. In de 48e minuut kreeg Kaya een gouden kans op een vroege gelijkmaker, maar hij slaagde erin de bal tegen het hoofd van ploegmaat Ngolok te trappen. Het zat Lokeren ook niet mee. Eerst hield het doelhout Scholz van de goal, maar vooral een attente Werner was de kwelgeest van de Lokerse spelers. De Cercle-doelman speelde een sterke partij.

Vier minuten voor tijd leek Nill De Pauw dan toch op weg naar de gelijkmaker. Oog in oog met keeper Werner schoof hij de bal echter naast de verste paal. Het mocht niet zijn voor Lokeren, dat de tweede nederlaag van het seizoen slikt.

Lokeren blijft ondanks het verlies wel op plaats 7 staan, met 7 punten. Cercle Brugge stijgt naar plaats 9 en heeft nu 6 op 15.

Opvallend

Bij Lokeren stelde Peter Maes een B-elftal op. De trainer wil duidelijk alles op alles zetten voor de terugmatch tegen Hull donderdag en een bijhorend Europees ticket voor de groepsfase van de Europa League. In vergelijking met de match tegen Hull koos Maes op vijf posities voor andere namen. Persoons, Dutra, Remacle, Maric en Galitsios bleven op de bank.

Belangrijke fases:

5’ - Bij Lokeren is het zoeken en tasten in de beginfase. Peter Maes heeft een onuitgegeven elftal op de mat gebracht.

16’ - De Kegel zet voor vanop de rechterflank. De vervanger van de gekwetste Cornelis probeert Bacelic-Grgic te bereiken maar de bal schiet van de voet van de Kroatische aanwinst.

22’ - Vanaken stuurt Odoi weg met een listig balletje. Zijn voorzet wordt door Van Roose onderschept, al dan niet met de hand. De Lokerse spelers schreeuwen om een strafschop. Ref Verbist wuift het protest weg.

25’ - GOAL - Sam Valcke straft balverlies van linksachter Arthur af en schuift het leer naar de tweede paal waar Kabananga de bal tegen de touwen schuift. De eerste bal tussen de palen is meteen raak voor de Vereniging.

34’ - Nill De Pauw heeft de gelijkmaker aan de voet maar de middenvelder stuit op doelman Werner. Vanaken kegelt de rebound het stadion uit.

40’ - Mbaye Leye heeft nog geen bal geraakt. De ex-speler van Zulte-Waregem komt niet in het spel voor en zoekt naar de goede vorm.

43’ - Afzwaaier Ngolok. De middenvelder, overgekomen van OHL, mag uithalen maar zijn schot waait ver naast en over. Ook deze aanwinst zoek nog naar zijn beste vorm.

48’ - Ngolok krijgt een afvallende bal voor de voet en hij poeiert het leer op doelman Werner. In de rebound kegelt Kaya de bal tegen het hoofd van...Ngolok. Peter Maes ziet het met lede ogen aan.

55’ - Verdediger Scholz verlengt een corner van Kaya tegen de dwarslat. Doelman Werner was geklopt maar het doelhout brengt redding.

56’ - De Pauw trapt fors op doel maar de lage schuiver wordt door een secure doelman Werner gepakt. Het wordt nu wel heet voor de kooi van Cercle.

66’ - Hans Vanaken duikt op in de kleine rechthoek maar hij krijgt de bal niet over en voorbij doelman Werner. De doelman speelt een beresterke partij.

72’ - Invaller Abdurahimi komt achter de rug van De Kegel aan de bal maar hij trapt met de ogen dicht in het zijnet. Hoelang houden de groen-zwarten stand?

86’ - Nill De Pauw komt voor de derde maal oog in oog met doelman Werner maar ook nu knalt de middenvelder naast. Zo kan je natuurlijk nooit een match winnen.

Meer voetbalnieuws