KV Mechelen pakt nu ook scalp van Club Brugge

Foto: MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

KV Mechelen - Club Brugge 3-1

KV Mechelen pakt nu ook scalp van Club Brugge

Print

KV Mechelen heeft de tweede overwinning van het seizoen beet. Nadat het eerder Genk naar huis speelde op de openingsspeeldag, versloeg het nu ook Club Brugge Achter De Kazerne. Veselinovic, Cordaro en Claes zetten een vroege achterstand om in 3-1 winst.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Al na tien minuten leek Club Brugge op weg naar een eenvoudige winst tegen KV Mechelen, dat nog maar één keer kon winnen dit seizoen. Een voorzet van Vazquez raakte de hand van Bateau, de bal ging terecht op de stip. Zo’n kans moet je natuurlijk niet geven aan Timmy Simons. De Brugse kapitein klaarde het klusje eenvoudig en zette de 0-1 op het bord.

Na het openingsdoelpunt zakte Club echter te ver achteruit. KV Mechelen kwam beter in de wedstrijd, Vazquez moest een gemaakt doelpunt van Veselinovic nog net voor de lijn keren. Na 24 minuten was het dan toch raak. KV Mechelen kreeg ook een strafschop, dit keer na een lichte trekfout van De fauw op Veselinovic. De boomlange spits ging zelf achter de bal staan en stuurde Ryan de verkeerde kant uit: 1-1 na nog geen half uur spelen.

Daarna viel het spel wat stil. Beide ploegen waren tevreden met een 1-1 ruststand, maar nog geen vijf minuten na de koffie deed Cordaro de thuisaanhang vieren. De fauw verloor te makkelijk de bal achterin, Cordaro bedankte in twee tijden en zette de 2-1 voorsprong op het bord!

Club ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Veselinovic lukte bijna met een heerlijk afstandsschot de 3-1. Het Australische sluitstuk van Club Brugge was gelukkig voor de West-Vlamingen bij de les, hij tikte het gevaar over de dwarslat. Een kwartier voor het einde kwam de ingevallen Storm nog dicht bij de 2-2, maar hij gleed de grootste kans nog tegen de dwarslat.

In de extra tijd scoorde Claes dan de verlossende derde treffer voor Malinwa. Matthys behield goed het overzicht, Claes tikte tussen twee verdedigers binnen!

Na Racing Genk op de openingsspeeldag heeft KV Mechelen nu dus ook de maat van Club Brugge genomen. Het kan weer wat rustiger ademhalen en stijgt in de stand naar plaats 9 met 6 punten. Club Brugge blijft achter op plaats 5 met 8 punten, op vijf punten van leider Anderlecht.

Opvallend

Maxim Lestienne zat niet in de kern bij Club Brugge. De speler zit op dit moment in Qatar om te onderhandelen met zijn nieuwe ploeg (ARTIKEL ). Vadis Odjidja, die ook met transferbeslommeringen in zijn hoofd zit, speelde wel bij Club Brugge. Hij viel in na 67 minuten en trapte een goede kans over het doel.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

 

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

8’ - PENALTY - Vazquez zet voor en Bateau raakt het leer met de handen boven het hoofd. Onvermijdelijk strafschop dus.

9’ - GOAL - Simons scoort. De aanvoerder zet vanop de stip zijn team op voorsprong.

15’ - Veselinovic kopt de hoekschop naar de eerste paal. Vazquez werkt weg op de lijn of het stond gelijk.

18’ - Obradovic zet een actie op met Hanni. Die laatste trapt gekruist naar de verste hoek. Ryan pakt, maar niet klemvast. De doorgebroken Obradovic kan net niet tijdig afwerken.

24’ - PENALTY - De fauw test te nadrukkelijk de kwaliteit van de trui van Veselinovic in een luchtduel in de zestien. Eveneens logisch strafschop.

24’ GOAL - De spits zet zelf de strafschop om. Hij verschalkt Ryan door het leer proper in de andere hoek te plaatsen. Alles is weer te herdoen.

45’ - De afgelopen tien minuten kabbelde de partij verder. De rust komt dus niet ongelegen om te herbronnen.

49’ - GOAL - Cordaro zet zijn team op rozen! Cissé zet voor naar Cordaro. Zijn vluchtschot wordt eerst nog afgeblokt door een glijdende De fauw. In de rebound verschalkt hij Ryan toch.

54’ - Een verraderlijke vrije trap van Claes botst voorbij alles en iedereen. Ryan moet aan de tweede paal het leer nog uit doel zweven.

61’ - Menegazzo laat zich te makkelijk ringeloren op het middenveld en verspeelt het leer aan Veselinovic. Ryan moet de lob van op 35 meter van onder zijn lat duwen. Fraaie poging!

73’ - Meunier gaat het lijntje af. Zijn voorzet valt aan de tweede paal voor de voet van Storm. Hij glijdt de gelijkmaker tegen de dwarsligger.

80’ - Vadis trapt hoog over. De invaller draait zich vrij en wil schieten. Zijn poging gaat een huis over.

88’ - Engels trekt mee naar het front. Hij krijgt de ruimte om schuin voor doel te schieten. Paulussen redt met de benen.

90+1’ - GOAL - Na een mooi uitgesponnen aanval van de thuisploeg over diverse stations kan Claes centraal voor doel tussen twee verdedigers binnen duwen.

MEER VOETBALNIEUWS