Jan Jambon ontvangt en deelt ijsblokjes uit

Print
Brasschaat - De tweede editie van het feest van de Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA), Jan en Alleman genoemd, trok opnieuw ongeveer 500 man naar het gemeentepark.

Terwijl de verschillende Brasschaatse wijken een hele reeks proeven tegen elkaar aflegden, trok een groep manifestanten van een honderd man langsheen het podium. Zij protesteerden tegen de mogelijke privatisering van het Woon- en Zorgcentrum Vesalius die nu in handen is van het Brasschaatse OCMW.

Kort na deze manifestatie kwam dan het moment waarop Jan Jambon de ijsemmer over zich heen zou krijgen. Jambon werd genomineerd door zijn partijvoorzitter Bart De Wever om de spierziekte ALS op zijn beurt onder de aandacht te brengen. Vicky Van Schaick, finaliste Miss Fashion zorgde voor deze extreme vorm van afkoeling. Jan Jambon onderging de ijskoude douche en nomineerde op zijn beurt dan drie personen voor de volgende uitdaging.

"In eerste instantie nomineer ik Raf, de vriend van lijn dochter Lies. Volgend jaar trouwen zij. Verder nomineer ik Julien, de vriend van mijn andere dochter en ten slotte zou ik met alle plezier vakbondsman Rob Eeman willen nomineren", zo zei de burgemeester. Rob Eeman is de woordvoerder van het protest tegen de mogelijke privatisering van Vesalius. Deze nam de uitdaging al even sportief op en liet zich terstond door Jan Jambon een ijsemmer over het hoofd kieperen.

Intussen stond presentator Carl Huybrechts te wachten om het programma van dit feest verder af te werken. De wijk die als winnaar uit de bus kwam was deze keer Centrum-Zuid.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio