-

Real-coach Ancelotti bevestigt vertrek Di Maria

Print

Real Madrid-spits Angel Di Maria staat dicht bij een transfer naar een andere club. Dat heeft zijn coach, de Italiaan Carlo Ancelotti, zondag bevestigd. Volgens geruchten zou het de Engelse topclub Manchester United zijn, die hard aan de mouw van de Argentijn trekt. Sami Khedira zal Bernabeu op zijn beurt niet verlaten.

‘Di Maria heeft niet meer meegetraind met de ploeg’, bevestigde Ancelotti zondag op een persconferentie, naar aanleiding van de wedstrijd tegen Cordoba op maandag. ’De overgang is nog niet officieel, maar hij kwam wel al afscheid nemen.’ De 26-jarige aanvaller, die in de Champions League-finale van vorig seizoen tot Man van de Match werd uitverkozen, voelt zich niet meer goed in Madrid sinds de Colombiaan James Rodriguez werd aangetrokken op zijn positie.

‘We hebben hem bedankt voor alles wat hij voor de club gedaan heeft’, ging Ancelotti voort. ‘We wensen hem veel succes in de toekomst. Zijn transfer is geregeld.’

Volgens Engelse en Spaanse media is Manchester United de grote gegadigde. Ook Paris Saint-Germain leek lang geïnteresseerd in Di Maria, maar zou afgehaakt hebben. Coach Laurent Blanc noemde het ‘een moeilijk dossier’.

De Duitse international Sami Khedira lijkt dan weer te blijven, ondanks tegenstrijdige berichten in de media. Het contract van Khedira loopt volgende zomer af, en dus is deze transferperiode de laatste kans voor Real om geld te vangen voor de middenvelder. ‘Hij blijft bij ons, en daar zijn we blij om. Hij is een belangrijke speler’, aldus Ancelotti.

Meer sportnieuws