-

Noor Skjerping wint eerste etappe Ronde van de Toekomst

Print

Kristoffer Skjerping zondag in de Ronde van de Toekomst de eerste etappe op zijn naam geschreven. De 21-jarige Noor maakte met nog twee andere renners deel uit van een vroege vlucht en bleek na 144 kilometer van Saint-Flour naar Brioude de sterkste, voor de Nederlander Sjoerd Van Ginneken en de Deen Asbjorn Kragh Andersen.

Het trio ging er al meteen na de start vandoor in Saint-Flour. Na 40 kilometer bedroeg hun voorsprong ruim vijf minuten. In het peloton werkten de Australiërs voor hun leider Campell Flakemore, maar het trio bleef intussen verder uitlopen. Hun maximale voorsprong groeide naar bijna 8 minuten.

Met nog 50 kilometer te gaan posteerde Belgische bondscoach Jean-Pierre Dubois een mannetje vooraan. Ook de Poolse ploeg kwam een handje toesteken om de voorsprong te verminderen, maar 30 kilometer voor de streep in Brioude bedroeg de toegift nog steeds zes minuten.

Het sein voor de Denen en de Duitsers om ook de handen uit de mouwen te steken. Te laat evenwel, want het trio had vijf kilometer voor de meet nog steeds een bonus van 4 minuten en zou onderling uitmaken wie de eerste etappe won. De Noor Skjerping bleek de sterkste van de drie. Het peloton finishte 2:21 later. Daarin werd Dylan Teuns eerste Belg.

De Deen Asbjorn Kragh Andersen neemt de leiderstrui over van proloogwinnaar Flakemore. Hij telt 16 seconden voorsprong op Skjerping. Loïc Vliegen is eerste Belg op een achtste plaats, op 2:18 van de leider in het klassement.

Meer sportnieuws