Van Gaever wil via De Wever en Beke cordon sanitaire afschaffen

Freddy Van Gaever. Foto: BELGA

Van Gaever wil via De Wever en Beke cordon sanitaire afschaffen

Print

Antwerps zakenman en oud-parlementslid Freddy Van Gaever (76) zal zich kandidaat stellen om één jaar voorzitter te worden bij Vlaams Belang. Dat heeft hij gezegd op de IJzerwake.

Van Gaever, van 2004 tot 2010 politiek actief als Vlaams parlementslid en gecoöpteerd senator, wil Vlaams Belang na de vervroegde voorzittersverkiezingen in het najar één jaar leiden. Die tijd hebben ondervoorzitters Barbara Pas en Chris Janssens en jongerenvoorzitter Tom Van Grieken volgens Van Gaever nodig om ervaring op te doen.

De drie Vlaams Belang-beloften, die nu al genoemd worden als kandidaat-opvolgers voor Gerolf Annemans, ontberen volgens Van Gaever nog wat kilometers op de teller om het tot een goed einde te brengen als voorzitter. Daarom wil hij naar eigen zeggen nog een laatste inspanning doen voor de partij.

‘Goede contacten met partijvoorzitters’

Van Gaever toont zich overigens ambitieus voor zijn partijvoorzitterschap. Hij wil de goede contacten die hij naar eigen zeggen heeft met Bart De Wever (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) gebruiken om het cordon sanitaire rond Vlaams Belang af te schaffen.

Verder vindt Van Gaever dat er in Vlaanderen een rechtse krant moet komen. Ten slotte wil hij de financiën van het Vlaams Belang op orde krijgen, zodat er minder geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt.

Nu in het nieuws